WE CARE

We besteden veel tijd en energie aan het selecteren van de juiste leveranciers die net als wij heel bewust gaan voor verantwoord gebruik van materialen en verantwoorde productie.

Natuurlijke grondstoffen
Zo kiezen we bij voorkeur voor organic cotton, sommigen noemen dit ook wel biologisch katoen. Dit is een milieuvriendelijker en ethisch verantwoord alternatief voor katoen. De verwerking ervan gebeurt op een milieuvriendelijke wijze en onder goede arbeidsomstandigheden. Naast organic cotton gebruiken we ook veel wol en linnen in de collectie.

Recyclede, hoogwaardige stoffen
Soms heb je andere materialen nodig bijvoorbeeld voor een warme winddichte winterjas. Hiervoor gebruiken we recycled plastic, bijvoorkeur plastic van flessen die uit de zee zijn gehaald. Onze 100% gerecyclede polyester stoffen zijn gemaakt van zeer hoog gedraaide filamentgarens, met een groot aantal vezels. Dit verhoogt het ademend vermogen en maakt ze zeer comfortabel om te dragen.

Blijvend mooi
Onze ontwerpen, aandacht voor detail en hoge kwaliteit materialen, van stof tot rits, zorgen ervoor dat Oilily kleding en tassen jaren meegaan. Dagelijks posten Oilily fans op Instagram of Facebook vol trots hun Oilily Classics. En dat maakt ook ons blij.