“A thing of beauty is a joy forever” – John Keats

Schoonheid is een constante bron van plezier. Vooral als je een van die gelukkige mensen bent die de schoonheid in alles kan zien, die de wereld om je heen waardeert. Want in alles zit echt schoonheid: in de zon die schijnt, in de bloeiende bloemen die rijkelijk bloeien tot de lach op het kindergezichtje als het een ijsje krijgt.

Dat is waar Oilily voor staat. Voor alles dat het leven mooier en leuker maakt. Bij Oilily zorgen we dan ook dat alles wat wij maken hieraan bijdraagt. Onze collecties zijn niet alleen mooi maar zorgen ook voor een glimlach. Dit doen we door met veel zorg en creativiteit aan onze prachtige ontwerpen verrassende details toe te voegen. Van een mooi knoopje op een onverwachte plek, een grappige quote aan de binnenkant van een jas, tot borduursels in glittergaren en verstopte fantasiebeesten op een mouw - schoonheid zit hem in het geheel of juist in de details. Hoe dan ook, schoonheid en plezier zit in ons verweven, in alles wat we doen.

Happy people, happy planet

Onze kleding wordt niet alleen met veel oog voor detail ontworpen, we denken ook aan het grotere geheel. Daarom letten we ook op het duurzame aspect in mode. Waarvan het gemaakt wordt, waar het gemaakt wordt en door wie het gemaakt wordt. Natuurlijk maken we gebruik waar mogelijk van gerecycled polyester, biologisch katoen, en gecertificeerd wol. We streven naar wol met geen of minimaal menging met andere stoffen. Zodat als een kledingstuk dan niet gedragen wordt het wel weer een goede bron is als nieuwe grondstof. Het allerbelangrijkste is dat je echt blij wordt van onze kleding. Want dan draag je deze vaak en lang en geef je het door of verkoop je het, zodat anderen er blij van worden. Dan is kleding pas echt duurzaam. Onze kleding wordt voor het overgrote deel in Europa gemaakt dit zorgt voor een lage uitstoot van CO2 tijdens het transport en productieprocessen die aan strenge Europese milieu eisen moeten voldoen. We werken met vast leveranciers, liefst zo lang mogelijk en in vele gevallen al tientallen jaren. Zo hebben we het beste controle over wie het maakt en dat dit onder goede omstandigheden gebeurt. We maken vaak gebruik van ambachtelijke technieken waarbij we nauw samenwerken met vakmensen uit landen die bepaalde naai-of borduurtechnieken nog beheersen, zoals in India. En de ambachtslieden die de zachtste knitwear breien in onze ateliers in Litouwen.

Ons verhaal

Oilily is in 1963 in Nederland opgericht door Willem en Marieke Olsthoorn als een merk met een visie. Zij starten met kinderkleding en noemden het Olly, omdat ze vrolijke en kleurrijke kleding misten in het kledingaanbod voor kinderen. Zij namen als eersten het kind centraal in het ontwerpproces. Met origineel kleurgebruik, innovatieve ontwerpen, aandacht voor wat kinderen willen (bijvoorbeeld diepe zakken om hun schatten in te bewaren), vrolijke patronen, gedegen vakmanschap en hoogwaardige materialen.

In 1986 lanceerde Oilily de eerste collectie voor vrouwen, niet alleen voor de moeders van de kinderen die al Oilily droegen, maar juist voor alle vrije, creatieve vrouwen die wat speelse nonchalance in hun garderobe willen toevoegen. Sinds de oprichting zijn de Oilily-waarden niet veranderd en maken wij nog steeds kleding voor kinderen en stijlvolle vrouwen die niet bang zijn om op te vallen en die hun kleding op verrassende manieren durven te combineren.

Onze collectie

De Oilily prints en designs zijn terug te vinden op tassen collectie, accessoires en beddengoed. Alle producten uit de verschillende collecties van Oilily zijn wereldwijd verkrijgbaar. De meest complete collecties vind je in onze webshop. Veel plezier!

❤️ Team Oilily